top of page
Empire Tech LED Therapy

История на LED в грижата за кожата

 

Сред най-новите постижения в технологията за грижа за кожата против стареене и заздравяване е включването на светодиоди (LED) в продуктите и процедурите за кожа. Първоначално тествани в експерименти с растения в космоса, където изискванията за захранване, както и топлинните свойства на традиционните източници на осветление ограничават употребата им, учените от НАСА скоро откриват, че LED светлините успешно подпомагат растежа на растенията.

 

Нараснаха въпроси по отношение на допълнителното приложение на технологията и допълнителните тестове доказаха, че LED може да изпълни и дори да надмине много от възможностите на традиционното осветление, включително медицинската им употреба за ускоряване на заздравяването на човешка тъкан и кожа.Червените диоди, излъчващи светлина, отглеждат растения в космоса и лекуват хората на Земята.

Светлинна терапия
светлинна терапия и дълбочината и
light therapy

Персонализирана цветна терапия

 

Много LED продукти ви позволяват да изберете цвета на вашата LED терапия. - Изберете терапия с червена светлина, за да подпомогнете производството на колаген, хиперпигментацията и заздравяването на рани.

- Изберете синя светлина, за да помогнете за лечението на акне, причинено от бактерии.

- Лечение на псориазис - В две отделни проучвания, пациенти с псориазис, резистентни към други форми на терапия, показват отзвучаване на псориазиса след 2х20-минутни сесии с 48 часа между сесиите за 4 или 5 седмици.

- Намаляване на бръчките - След 12 сесии с LED терапия, 87% от участниците съобщават, че са изпитали значително намаляване на появата на бръчки.

-Лазерна алтернатива - тъй като LED светлината е по-малко концентрирана от лазерната и следователно покрива повече повърхностна площ, дерматолозите започват да избират LED терапията като алтернатива на лазерната терапия за лечение на по-големи участъци от тъкан, изискващи лечение

- Повишено производство на колаген – Колагенът, който е от решаващо значение за производството и подмладяването на кожните клетки, намалява в производството с напредване на възрастта. В тестова група е показано, че LED терапията увеличава производството на колаген.

 

Използване на LED и ползи в грижата за кожата

Първото ръчно приложение на LED кожна терапия първоначално е било разпространено на фронтовите линии на армията като средство за първа реакция, лекуващо леки кожни наранявания, както и болка. Въпреки че държи 80 пъти по-голяма мощност от 250-ватова нагревателна лампа, устройството остава хладно на допир. Оттогава устройството е доказано ефективно при лечение на белези, мускулни спазми, артритна болка и много други кожни, тъканни и мускулни заболявания. Оттогава дерматолозите са усъвършенствали тази технология за лечение на естетични проблеми, вариращи от слънчеви петна, белези, акне и фини бръчки, в зависимост от интензивността на светлината. Поради своята ефективност и неинвазивен характер сега се препоръчва от дерматолозите. По-долу са само някои от начините, по които LED технологията е доказала своята полза за здравето.

Psoriasis_treatment_grande

- Облекчаване на болката - Оригиналното LED устройство облекчи артритната болка, помогна за отпускане на тъканите и дори може временно да помогне за насърчаване на местното кръвообращение.

- Без престой – Една от основните причини много дерматолози сега препоръчват LED лечение е, че е изключително ефикасно и въпреки това не изисква престой след терапията.

Сертификати за качество
Кедма Козметика за лице
bottom of page