top of page
Gold in Cosmetics

ЗЛАТО И КОЗМЕТИКА

Красивият и благороден метал, който олицетворява слънцето, винаги е бил символ на слава, просперитет, небесен огън, здраве и вечен живот. Освен това е асоцииран с красота и съвършенство. Поради забележителните си качества златото намира редица приложения и в медицината и в козметиката.

Науката е доказала отлични бактерицидни свойства на този метал и способността му да действа като проводник на основни микроелементи, подобряващи кръвния поток, стимулиращи обменните процеси на тялото и дишането на кожата.

Лечението със златни листа, използвано в Япония, показва, че то е в състояние да подмлади кожата и значително да намали бръчките. Според резултатите от това лечение, влагата се заключва от златото, което поддържа кожата здрава благодарение на запазването на колагена и потискането на разграждането на еластина.

 

Ползи от златото за грижа за кожата:

Намалява бръчките, фините линии и тъмните петна

Да има чиста кожа, без бръчки и петна, е желанието на всяка жена. Златото може да активира клетките на епидермиса, което намалява отпускането на кожата. По този начин намалява бръчките, фините линии и петната и следи по кожата и ще ви направи по-млади.

Регенерира кожата и обновява клетките

 Йоните в златото помагат за стимулиране на клетките, нервите и  кръвоносните съдове в тялото, което води до подобрено кръвообращение. Това ще увеличи метаболизма на кожните клетки и извеждането на токсините от тях

Предотвратява преждевременното стареене на кожата

Сухотата на кожата може да доведе до нейното преждевременно стареене. Използването на злато може да намали сухотата на кожата и помага за увеличаване на метаболизма. Това предотвратило преждевременното стареене на кожата.

Злато в козметиката
Кедма козметикс
bottom of page